Can Axartell, The Artist

Een wijn met diepgang en een complex smaakpalet met aroma’s van viooltjes, bramen, zwarte bessen, zoete specerijen, zoals vanille en cacao en gerookte tonen op de achtergrond. Krachtig en intens, maar tegelijkertijd zijdezacht en met een mooie frisheid, vol rijp zwart fruit en met eentanninestructuur. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in Frans eikenhouten vaten van 225 L.

Lees meer

9+
Can Axartell, The Artist

30.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Can Axartell is een prachtige Mallorcaanse bodega waar moderne en traditionele vinificatietradities naast elkaar bestaan en waar op volledig ecologische wijze gewerkt wordt. Hierdoor, in combinatie met de toegepaste Mètode Gravetat (een op zwaartekracht gebaseerd systeem van wijnproductie), komen de aroma's en El terruño optimaal tot uiting in hun sappige wijnen. In de wijngaarden van Can Axartell groeien zowel geïmporteerde druivenvariëteiten als een schat aan elegante, inheemse rassen zoals callet, manto negro, premsal blanc, giró ros, gorgolassa en malvasía de Banyalbufar. Deze staan aangeplant op een bodem van kalksteen met een hoog gehalte aan calcium. Ervaar Mallorca op zijn best met deze verfijnde wijnen!

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Land: Spanje
Regio: Mallorca
Substreek: Pollença
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2019
Alcohol: 14,5
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma Het etiket doet het ergste vrezen. Mijn moeder heeft jarenlang de Removos kunstkalender aan de deur gekocht. Was voor het goede doel, want daarmee steunde zij de stichting van mond- en voetschilders die de afbeeldingen boven de maanden hadden ingevuld. En al hing zij de kalender op de wc, ik probeerde altijd mijn plas op te houden als ik op visite was.

Maar de colporteur blijkt ook in Mallorca aan de poort te hebben gerammeld bij Can Axartell. En die hebben 'het uitzicht op Port Pollença' op de fles afgebeeld, een hommage aan een lokale schilder die hoe dan ook zijn voornaam meeheeft: Dionís Bennàsar. Mijn moeder zou het schilderwerkje prachtig hebben gevonden. Of zij ook de inhoud van de fles kan waarderen valt te bezien. Heb haar onlangs nog zielsgelukkig gemaakt met een fles kweeperenwijn. 'Zoet is goed' is haar motto. En rood drinkt ze sowieso liever niet. Ook niet zo'n uitzonderlijke tinto waar de bio van afdavert. Tot ons gebracht via een op Mallorca buurtende syrah in combinatie met homeboy manto negro, die laatste waarschijnlijk een kruising van twee nog onbekendere types van het eiland, de sabaté en de callet cas concos. 

Maar deels onbekend maakt helemaal niet onbemind. Prachtige wijn van een buitengewoon precies werkende bodega. Niet met geweld wijn overpompen en door de slangen jagen maar volgens de 'métode gravetat', een techniek om de zwaartekracht het werk te laten doen. Ze geloven er dermate in dat ze het ook voor op het etiket hebben gezet. Inderdaad, pal onder dat schilderij. 

Rood, eerlijk, puur en zonder omwegen. Van een aardse eerlijkheid. Cassis, frambozen, bramen, kraakje zwarte peper, wat dansende zuren en zachtjes tegen de kademuren aankabbelende tannines. (Zie ook de witte 'Corum' van Can Axartell.)
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80