Château Ollieux Romanis, "l'île aux cabanes" Pierre Bories

Een speciale cuvee van Pierre Bories, de wijnmaker en eigenaar van Château Ollieux Romanis. De druiven komen van 60 jaar oude wijnstokken, gelegen op een zuid-westhelling in Alaric, waar de bodem bestaat uit zandsteen en kleiachtig kalksteen. Een bijzonder zuivere wijn gemaakt van 60% Carignan en 40% Grenache Noir. Er wordt enkel gebruik gemaakt van inheemse gisten en sulfiet wordt helemaal achterwege gelaten. De wijn rijpt 10 maanden, waarvan de helft op zowel nieuwe als 1- en 2-jarige barriques. De wijn heeft een intense paarsrode kleur. In de neus ontvouwen zich geuren van klein zwart fruit, garrigue en olijven. De smaak is evenwichtig en krachtig, zuiver en mineraal.

Lees meer

Château Ollieux Romanis, "l'île aux cabanes" Pierre Bories

29.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château Ollieux Romanis ligt in de streek Corbières in de Languedoc, net ten zuiden van Boutenac; één van de weinige Cru’s in de regio. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in de streek heeft gevestigd. 

Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingsteen. Naast de druiven carignan, cinsault, grenache noir, syrah, marsanne en roussanne, cultiveren de Bories ook sauvignon blanc, grenache blanc, grenache gris, merlot en mourvèdre. Er wordt ook een Vin-de-Pays-label op instapniveau geproduceerd: Capucine. Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed (130 hectare).

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2028
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Substreek: Corbières
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2018
Alcohol: 14, 14,5
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80