Lagravera, Onra Blanc

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 14 verschillende percelen, die allemaal biologisch worden verbouwd en waar leemachtige bodems voorkomen. Het klimaat wordt gekenmerkt door de sterke temperatuurcontrasten tussen koude winters en hete zomers. De druiven worden handmatig geoogst en worden tot driemaal toe aan selectie onderworpen. De druiven krijgen een koude inweking van ongeveer 10 uur alvorens ze worden geperst. Voor de fermentatie gebruikt men inheemse gisten. De wijn rust vijf maanden op zijn lie met regelmatige battonage, in roestvrijstalen tanks. Het resultaat: Een intense kleur en fruitige aroma's met tonen van citrus en steenfruit in de hoofdrol. Hoe meer zuurstof er bij de wijn komt, hoe meer aroma's zich ontvouwen. Mineraliteit, getoast brood, gebak en tropisch fruit komen aan bod. Vol en fris zijn in balans met kruidige tonen, citrus en rijp fruit.

Lees meer

90
8.5
Lagravera, Onra Blanc

14.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
90
8.5

Omschrijving

In Catalunya, op zo’n 120 kilometer ten westen van Barcelona, vindt men het Denominación d’Origen (D.O.) Costers del Segre. Letterlijk vertaald ‘oevers van de Segre’, één van de zijrivieren van de Ebro. Costers del Segre bestaat uit vier gebieden rondom Lleida/ Lérida. Het domein van Lagravera ligt in het zuiden van de D.O. en het is er, in tegenstelling tot de rest van het gebied, zeer vlak. De D.O. wordt gedomineerd door de industrie van Cava en mousserende wijnen. 

De  nabijgelegen Pyreneeën dragen bij aan een continentaal klimaat; hete zomers en koude winters. De wijngaard van Lagravera strekt zich uit over 11,3 hectare en ligt in een oude gravelpit. De druivenstokken zijn altijd al biologisch onderhouden en worden nu ook biodynamisch gecultiveerd. Alle kruiden en planten die vereist zijn voor het maken van diverse biodynamische preparaten worden hier zelf verbouwd. Voor de productie van de wijn ‘La Pell’ gebruikt men druiven van een wijngaard enkele kilometers verderop. 

Dit gebied is beduidend heuvelachtiger en de wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 125 jaar. De wijnmakerij bezit een speciale Amfora-ruimte en men werkt tijdens het gehele vinificatieproces zo natuurlijk mogelijk. Lagravera is vernieuwend en vooruitstrevend in het biodynamisch werken. Er wordt zowel gewerkt met tal van inheemse druivenrassen als met internationale rassen.

Details

Bodemsoort: Klei met grote kiezels
Zuurtegraad: 7,2 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2024
Type wijn: Witte Wijn
Land: Spanje
Regio: Lleida
Substreek: Costers del Segre
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Grenache Blanc 70%, Sauvignon Blanc 30%
Restsuikers: 2,0 gr/l
Serveertemperatuur: 12˚
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Druiven worden voor het persen terug gekoeld. Alle druiven worden ontsteeld en voorzichtig geperst. 

Scores

90
Robert Parker
8.5
Harold Hamersma Domein met een eigen amforaruimte. Maar daar is Ónra niet geweest. Op roestvrij staal opgevoede blanco van sauvignon blanc en garnacha blanca.

Claim to fame: afkomstig van viertien verschillende percelen, koude schilweking, autochtone gisten, bâtonnage en sobre lias. Blanco met vulling, randjes en bitters. Witlof en perzik uit de koekenpan. Aanzet tropisch fruit. Een mineralenkralengordijn met tijm en rozemarijn. Linoleumvloer in de zo. Zachte zuren soezen.

Wat je zegt: geen onopvallende dorstlesser.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80