Les Équilibristes, Hirsute Rouge

Een sappige wijn vol zwart fruit, zoals zwarte kersen, bosbessen en cassis tonen. Florale en aardse invloeden met een rokerig en kruidig randje en een vleugje peper en zoethout. Heel mooi in balans door een frisse, minerale ondertoon. Soepel en rond met zachte tannines.

Lees meer

9
Les Équilibristes, Hirsute Rouge

13.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Les Équilibristes is een collectief van 7 uiterst gepassioneerde wijnmakers uit heel Frankrijk. De geschiedenis van het collectief voert terug naar 2010, toen François, restauranteigenaar en wijnhandelaar uit Parijs, tijdens de oogst- en vinificatieperiode wijnmaker Florent ging ondersteunen. In 2015 richtten zij het collectief op en sloten andere wijnmakers zich aan, met als doel om ervaringen uit te wisselen, gewoontes te doorbreken, elkaar uit te dagen en te experimenteren. 

Alle aangesloten wijnmakers werken biodynamisch en maken terroirwijnen waarin de druiven optimaal tot uitdrukking komen. Er worden enkel natuurlijke gisten gebruikt en minimaal gebruik gemaakt van sulfiet. De wijnen worden bij de wijnmakers gebotteld en vervolgens vanuit het wijnhuis van Florent in Bergerac verzonden. De naam van het collectief, “Les Équilibristes” (de koorddansers), verwijst naar het feit dat ze van gebalanceerde en luchtige wijnen houden, uitdagend en op het randje.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Land: Frankrijk
Regio: Sud-Ouest
Substreek: Bergerac
Landbouw: Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 65%, Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 10%
Alcohol: 13,5, 14
Oogst: Handmatig

Scores

9
Harold Hamersma Het is niet fijn om een wijngebied in Zuidwest-Frankrijk te zijn. Wat je ook doet, je wordt altijd vergeleken met Grote Broemde Buur Bordeaux.

Zeker als je, zoals Bergerac, ook nog dezelfde druiven hebt groeien als Bordeaux. Hoe de wijnboer ook z’n best doet met z’n merlot en cabernets, de verwende kenner zal toch iets mompelen over: ‘landelijk bordeauxachtig wijntje’. 

Niet bij deze wijn. Hier proeft u bergerac zoals bergerac bedoeld is: een slanke wijn met een deftig postuur, gespierde doch bescheiden aanwezige tannines, de cassisgeur van cabernet, de leergeur van rijpe merlot en een opgewekt puur en natuurlijk karakter. 

En dat alles voor een zeer vriendelijke prijs. Zo fijn kan het zijn in Zuidwest-Frankrijk.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80