Nyetimber, Rosé MV

Dit is een ronde, romige mousserende rosé die geschikt is voor elk seizoen. Met zijn roze kleur die doet denken aan een spectaculaire zonsondergang, weet Nyetimber ook met deze cuvée de juiste smaakpapillen te prikkelen. Het is een elegant glas vol complexe aroma’s van onder andere rood fruit zoals frambozen en rode bessen, citrusfruit, kruidigheid en brioche-achtige tonen. De wijn rijpt meer dan 3 jaar op de lies, waardoor deze een vollere body krijgt met meer complexiteit.Gemaakt van een blend waarin Pinot Noir en Chardonnay domineren, aangevuld met een beetje Pinot Meunier. Een gastronomische mousserende rosé die het erg goed doet bij visgerechten of lichte vleesgerechten.

Lees meer

Niet voor export

92
92+
92
Nyetimber, Rosé MV

61.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

92
92+
92

Omschrijving

Dit Engelse, in Sussex gelegen wijnhuis is al ruim 30 jaar een groot pionier op het gebied van Engelse, mousserende wijnen. Het was destijds het eerste Engelse wijnhuis dat mousserende wijn maakte met als doel te concurreren met de beste mousserende wijnen ter wereld. Er staan drie klassieke druivenrassen aangeplant die we eveneens in de Champagnestreek terugvinden: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

De wijngaarden zijn te vergelijken met ’s werelds beste wijngaarden voor mousserende wijn. De bodems vertonen veel overeenkomsten met die in de Champagnestreek: ze zijn erg kalkrijk en bevatten onder andere groen, maritiem zandsteen. Het relatief koele klimaat zorgt voor een langzame maar optimale rijping van de druiven met behoud van frisse zuren die onder andere zorgen voor finesse en complexiteit.

Alle wijnen van Nyetimber worden volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt. Elk perceel wordt apart gevinifieerd en elke cuvée rijpt geruime tijd op de lies. Een wijnhuis dat absolute topwijnen voortbrengt die in geen enkel opzicht onderdoen voor de grootste mousserende wijnen ter wereld. Een ware ontdekking!

Details

Zuurtegraad: 7,7 g/l
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2030
Type wijn: Champagne - Mousserend
Land: Groot-Britannië
Regio: West Sussex
Smaak: Intens en Romig
Druivensoort met percentage: Chardonnay 55%, Pinot Meunier 5%, Pinot Noir 45%
Restsuikers: 10 g/l
Alcohol: 12
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
92+
Vinous
92
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80