Loxarel, Gaia de Loxarel

Gaia; moeder aarde in de Griekse mythologie, de oermoeder en basis van de natuur en het leven. Opnieuw een speelse verwijzing naar de biologische en biodynamische werkwijze van Loxarel. Een aromatische wijn waarin de karaktertrekken van de sauvignon blanc duidelijk naar voren komen. Bijgestaan door expressief tropisch fruit, tonen van citrus en een aangename kruidigheid. Een rijke maar frisse wijn waarin de volfruitige smaak mooi wordt tegengehangen door aangename citrustonen en hinten van verse kruiden. Volledig in balans.

Lees meer

9
Loxarel, Gaia de Loxarel

17.40

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Loxarel werd opgericht in 1987. Uit de naam spreekt de waardering voor hun ‘signature’ druif; Xarel·lo. Voorafgaand aan de oprichting van Loxarel produceert de gepassioneerde en innovatieve Josep Mitjans, de huidige eigenaar van het huis, op 16- jarige leeftijd al zijn eerste 1000 flessen Cava. Hij durfde het, na zijn studie oenologie, aan om een frisse wind door het familiebedrijf te laten waaien. Met een klein team wordt er biologisch en biodynamisch gewerkt. De visie om de druif en het terroir te laten spreken in de wijnen staat hierbij centraal. Het contact met en het respect voor de aarde, het terroir en de omgeving geven de wijnen puurheid, eigenheid en karakter. Ze vormen hiermee een mooie afspiegeling van de streek waar de wijnen worden gemaakt; Penedès in Catalunya, waar het domein is gelegen in Vilobí del Penedès.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 100%
Regio: Catalunya
Substreek: Penedès
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12
Serveertemperatuur:
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalkhoudende klei en kiezels
Restsuikers: 1,0 gr/l
Zuurtegraad: 6,4 gr/l
Vinificatie: Koude prefermentatie van 12 uur op 10°C. Daarna volgt de fermentatie voor 80% op RVS, 15% op amfora's en 5% op kastanje fusten. Fermentatie vindt plaats bij 15°C. Rijping deels RVS, amfora en 5% op kastanje fust.

Scores

9
Harold Hamersma

Meer heerlijke witte wijnen

%
8.5
Alta Alella, PARVUS Chardonnay
Alta Alella, PARVUS Chardonnay

DO Alella - 2022

14.95 11.95
%
9
Alta Alella, PB
Alta Alella, PB

DO Alella - 2022

12.95 10.35
%
9
Baglio Diar, Fantasia Zibibbo
Baglio Diar, Fantasia Zibibbo

Sicilia - 2022

11.45 9.15
9
Baglio Diar, Selene Grillo
Baglio Diar, Selene Grillo

Sicilia - 2022

11.45
92+
BattenfeldSpanier, Frauenberg Riesling GG
Tip!
95+
BattenfeldSpanier, Kirchenstück Riesling GG
1,5 liter
92
92
BattenfeldSpanier, Kirchenstück Riesling GG Magnum
93
BattenfeldSpanier, Mölsheim Riesling
1,5 liter
BattenfeldSpanier, Mölsheim Riesling Magnum
96
96
97
94
BattenfeldSpanier, Riesling C.O. Liquid Earth
%
BattenfeldSpanier, Riesling Trocken "Eisquell"
Tip!
Bernardus, Chardonnay
Bernardus, Chardonnay

Carmel valley - 2021

25.95
3 liter
Bernardus, Chardonnay Dubbele Magnum
Bernardus, Chardonnay Dubbele Magnum

Carmel valley - 2021

175.00
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80